Makaron z brokułami i papryką
Składniki:
-1/2 kg makaronu rurki
-2 główki brokułów
-1 czerwona papryka
-3/4 szklanki oliwy
-3 ząbki czosnku
-1/2 szklanki bulionu drobiowego
-4 łyżki masła
-1 pęczek natki
-żółty ser
-sól i pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą i odstawiamy. Brokuły dzielimy na małe różyczki, wrzucamy na 2 minuty do wrzącej, osolonej wody. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Paprykę i czosnek oczyszczamy. Paprykę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej i smażymy minutę. Wkładamy brokuły i zalewamy bulionem. Przyprawiamy solą i pieprzem, gotujemy jeszcze 2 minuty. Dodajemy makaron i masło, mieszamy.Na koniec posypujemy danie natką i parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz