To Się Przyda

piątek, 30 sierpnia 2013

PAPRYKA FASZEROWANA

Papryka faszerowana




Składniki:

-5 średnich papryk
-50 dag mięsa mielonego
-15 dag ugotowanego na sypko ryżu
-1 mała cebula
-1 jajko
-1 łyżka oleju
-koncentrat pomidorowy
-1 opakowanie śmietany
-trochę mąki pszennej
-sól, pieprz i wegeta

Przygotowanie:

Paprykę myjemy i wydrążamy środki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i lekko zrumieniamy na oleju. Mięso mieszamy z ryżem i usmażoną cebulą. Dodajemy jajko, przyprawiamy masę solą i pieprzem. Farszem napełniamy papryki. Przekładamy do rondelka, zalewamy wodą i dusimy na małym ogniu. Przyprawiamy wegetą. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i podprawiamy mąką i śmietaną. Zagotowujemy i posypujemy zieleniną. 
Podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz