Chrupiące rożki nadziewane warzywami
Składniki:
Na ciasto:
-50 dag mąki
-jajko
-mleko i sól
Na nadzienie:
-3 czerwone i jedna żółta papryka
-20 dag kiełbasy
-1 cebula
-1 ogórek świeży
czosnek
-10 dag pieczarek
-keczup
-1 l oleju do smażenia
Przygotowanie:
Warzywa i kiełbasę kroimy w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Z podanych składników przygotowujemy ciasto. Rozwałkowujemy je na grubość ok. 3 mm i wycinamy nożem kwadraty 6x6 cm. Na środek każdego kwadratu nakładamy przygotowane nadzienie i polewamy keczupem. Ciasto z farszem sklejamy jak pierogi. W rondlu mocno rozgrzewamy olej. Smażymy na nim porcjami pierogi na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz