Kolorowy makaron
źródło:gazeta
Składniki:
-20 dag makaronu wstążki
-sól, olej, masło,
-duża cebula
-20 dag szynki
-20 dag pieczarek
-opakowanie żółtych warzyw na patelnię (z kukurydzą i kolorową papryką)
-pieprz, oregano, curry
-1/2 szklanki śmietany
-5 dag startego żółtego sera
-listki oregano
-grubo zmielony pieprz kolorowy
Przygotowanie:
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i odcedź. Cebulę obierz posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i podsmaż. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i podsmaż na osobnej patelni. Dołóż do szynki, wymieszaj i smaż razem ok. 5 minut. Włóż lekko rozmrożone warzywa, podsmaż mieszając, aż wszystko będzie miękkie, ale jędrne. Dodaj makaron, przypraw do smaku i wlej śmietanę. Posyp startym serem. Trzymaj na patelni jaszcze ok 10 minut na małym ogniu. Posyp listkami oregano i kolorowym pieprzem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz