Tort mocca
Składniki:
biszkopt:
-6 jajek
-6 łyżek cukru
-8 łyżek mąki tortowej
-łyżka mąki ziemniaczanej
Krem:
-4 łyżki cukru
-torebka budyniu waniliowego
-1/2 litra mleka
-2 łyżki kawy rozpuszczalnej
-kostka masła
-4 łyżki cukru pudru
Nadzienie:
-puszka mandarynek
-łyżka cukru
-łyżka likieru pomarańczowego
-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
-poncz (woda, cukier i sok)
Przyrządzenie:
Białka ubijamy. Dodajemy żółtka, mąkę i mieszamy. Pieczemy 40 minut w temp. 180 st.
Z cukru, budyniu i mleka gotujemy budyń. Dodajemy rozpuszczoną kawę, mieszamy i studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem i budyniem.
Sok z mandarynek gotujemy z cukrem i likierem. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Dodajemy mandarynki, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia.
Masą mandarynkową i kawową smarujemy blaty tortu i dekorujemy.
Sok z mandarynek gotujemy z cukrem i likierem. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Dodajemy mandarynki, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia.
Masą mandarynkową i kawową smarujemy blaty tortu i dekorujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz