Pikantna zapiekanka
Składniki:
-75 dag ziemniaków
-50 dag kiszonej kapusty
-olej
-1 cebula
-sól i pieprz
-40 dag mięsa z udek kurzych lub indyka
-tarta bułka
-1 łyżka tartego sera żółtego
Przygotowanie:
- Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki, wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy 10 min. i odcedzamy.
-Kapustę zalewamy małą ilością wody i wlewamy łyżkę oleju i gotujemy.
-Cebulę kroimy w plasterki. Podsmażamy na oleju. Dodajemy do kapusty i wszystko przyprawiamy do smaku.
-Mięso kroimy na kawałki, podsmażamy i przyprawiamy.
-Żaroodporne naczynie natłuszczamy. Wkładamy do niego ziemniaki, mięso i kapustę. Skrapiamy olejem, posypujemy bułką tartą i serem.
-Zapiekamy 15-20 minut w temp. 180*C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz