To Się Przyda

sobota, 2 sierpnia 2014

ROLADKI Z ROSTBEFU Z CZERWONYM PESTO


Roladki z rostbefu


Składniki:

-50 dag ładnego rostbefu
-3 łyżki musztardy
-garść rukoli
Marynata:
-1/3 szklanki oliwy
-2 posiekane ząbki czosnku
-3 łyżki sosu sojowego
-łyżka sosu Worcestershire
-łyżka musztardy
Pesto:
-pół słoika suszonych pomidorów w oliwie, bez octu
-ząbek czosnku
-garść orzechów piniowych
-6 ziaren czarnego pieprzu
-ewentualnie łyżka startego parmezanu

Przygotowanie:

Mieszamy składniki marynaty. Mięso zalewamy marynatą i pozostawiamy na noc.
Składniki pesto, oprócz rukoli, łączymy i miksujemy na gęsty krem z grudkami-w sklepach można kupić gotowe pesto. Jeśli sos jest za rzadki, dodajemy starty parmezan. 
Mięso wyjmujemy z marynaty i pieczemy 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 220*C
Mięso ostudzone i dobrze schłodzone w lodówce kroimy na cienkie plasterki. Każdy plasterek smarujemy musztardą i pesto, przykrywamy 2-3 listkami rukoli.Zwijamy roladki i, jeśli trzeba spinamy wykałaczkami.
Podajemy na przekąskę lub jako danie kolacyjne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz