Roladki z łososia nadziewane tuńczykiem
Składniki:
-8-10 plastrów wędzonego łososia
-kilka gałązek koperku
Farsz:
-2 puszki tuńczyka w sosie własnym
-3 łyżki gęstej śmietany
-łyżka koncentratu pomidorowego
-łyżeczka musztardy miodowej
-sok z jednej limonki
-kilka gałązek koperku
-mielony czarny pieprz
-sól
Przygotowanie:
Tuńczyka osączamy z zalewy i rozgniatamy widelcem. Łączymy ze śmietaną, koncentratem, musztardą i sokiem z limonki. Starannie mieszamy, doprawiamy pastę do smaku solą i pieprzem.
Na rozłożone plastry łososia kładziemy po łyżce farszu, lekko go rozmazując i zwijamy roladki.
Układamy je na półmisku i dekorujemy gałązkami kopru.
Podajemy jako wykwintną przekąskę lub danie kolacyjne z dodatkiem ciemnego pieczywa i kolorowych sałatek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz