Drobiowe wątróbki z pieczarkami
Składniki:
-40 dag kurzych wątróbek
-40 dag pieczarek
-cebula
-3 strąki papryki
-4 łyżki oleju
-2 łyżki sosu sojowego
-pieprz i sól
Przygotowanie:
Wątróbki myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroimy w paski, cebulę w kostkę, a umyte pieczarki w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wkładamy pieczarki, paprykę cebulę i smażymy, mieszając na dość dużym ogniu. Po kilku minutach dodajemy wątróbkę i smażymy mieszając, jeszcze 5-6 minut. Następnie przyprawiamy do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem. Podajemy z bagietką lub chlebem i zieloną sałatą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz