Szybka sałatka chińska
Składniki:
-2 opakowania zupek chińskich z kurczaka (jedna łagodna, druga pikantna)
-puszka kukurydzy
-puszka czerwonej fasoli
-strąk czerwonej papryki (może być papryka ze słoika)
-pierś z kurczaka
-kapusta pekińska
-trochę majonezu
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka gotujemy, studzimy i kroimy w kostkę.
Makaron z zupek kruszymy i wrzucamy do salaterki.
Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy. Paprykę oraz kapustę pekińską kroimy w kostkę. Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą.
Majonez mieszamy z przyprawami z zupek, dodajemy do pozostałych składników i mieszamy. Sałatkę na kilka minut wstawiamy do lodówki.
UWAGA:Makaron pod wpływem majonezu zmięknie i dlatego nie trzeba go gotować. Do sałatki nie należy dodawać oleju, który znajduje się jako przyprawa w niektórych zupkach, dodajemy tylko sproszkowane przyprawy.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz