To Się Przyda

poniedziałek, 16 września 2013

PIEROŻKI Z PIECZARKAMI

Pierożki z pieczarkami




Składniki:

-30 dag mąki
-1 jajko
Farsz:
-50 dag pieczarek
-1 cebula
-1 łyżka oleju
-1 jajko
-2 pomidory
-1 czerwona papryka
-natka pietruszki
-1 łyżeczka tymianku
-sól
-4 łyżki majonezu
-1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:

-Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy.Pieczarki siekamy, przesmażamy z cebulą i dodajemy tymianek. Do farszu dodajemy jajko, sól i mieszamy.
-Robimy ciasto dodając ciepłą wodę.Rozwałkowujemy, wykrawamy krążki, nadziewamy farszem i lepimy pierogi. Gotujemy je.
-Po ugotowaniu mieszamy je z pozostałym farszem, pokrojonymi pomidorami, papryką, natką. Polewamy sosem zrobionym z majonezu i przecieru.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz