To Się Przyda

środa, 24 lipca 2013

BABECZKI Z JAGODAMI

Zawsze mam w zapasie gotowe kruche babeczki deserowe. Więc jak zjawia się niezapowiedziany gość, chwila i mam go czym poczęstować. One wyglądają lepiej niż paluszki czy wafelki, a pracy przy nich niedużo. Były już babeczki z truskawką, czereśnią, a dziś z jagodą.

Babeczki z jagodami





Przygotowanie:20 minut

Składniki na 30 babeczek:

-20 dag jagód
-pół litra śmietany kremówki
-cukier puder
-30 gotowych kruchych babeczek deserowych

Przygotowanie:

-Przebieramy i płuczemy  jagody. Osączamy je na sicie.
-Ubijamy śmietanę na sztywno.
-Nakładamy śmietanę do babeczek, na nią jagody i posypujemy po wierzchu cukrem pudrem.

Rady:

-Aby bita śmietana była bardziej sztywna i dawała się bardziej formować, użyj fixu do śmietany.
-Zamiast kremówki można użyć waniliowego twarożku homogenizowanego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz