To Się Przyda

poniedziałek, 15 lipca 2013

BROKUŁY W SOSIE FRANCUSKIM


Szybkie i łatwe do przygotowania

BROKUŁY W SOSIE FRANCUSKIM




Składniki:

-1,5 kg brokułów
-sól
Składniki na sos:
-1 pęczek natki pietruszki
-2 łyżki stołowe kaparów
-pół puszki szparagów
-2 łyżki octu estragonowego
-5 łyżek oleju
-1 łyżka musztardy
-czosnek w proszku
-3 jajka
-sól i pieprz

Przygotowanie:

-Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.     Natkę siekamy, a szparagi kroimy na małe kawałki.
-Z octu, oleju, musztardy i przypraw przyrządzamy pikantny sos. Dodajemy kapary, szparagi oraz jajka i jeszcze raz przyprawiamy całość do smaku.
-Brokuły dzielimy na różyczki i myjemy. Wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy na małym ogniu 8-10 minut. Odcedzamy .
-Brokuły układamy na talerzu i polewamy sosem lub podajemy w osobnej miseczce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz