Kotlety z serową kieszonką
Przygotowanie:20 minut
Marynowanie:1 godzina
Pieczenie:20 minut
Składniki na 4 porcje:
-4 kotlety schabowe
-łyżka przyprawy do mięsa
-Pęczek bazylii
-10 dag sera, np. bryndzy
-2 łyżki oleju
-sól i pieprz
Przygotowanie:
-Schab myjemy, osuszamy i posypujemy przyprawą. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na I godzinę. Listki bazylii płuczemy i kroimy w paseczki. Ser rozcieramy widelcem i mieszamy z pokrojoną bazylią
-W plastrach mięsa ostrym nożem robimy kieszonkę i wypełniamy ją masą serową. Kotlety spinamy dwiema wykałaczkami.
-Mięso smarujemy olejem, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy na ruszcie po 10 minut z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz