KOKTAJL
jagodowo - bananowy
Przygotowanie:10 minut
Składniki na dwie porcje:
-banan
-szklanka jagód
-szklanka jogurtu lub kefiru
-cukier do smaku
Przygotowanie:
-Płuczemy jagody i łyżkę odkładamy do dekoracji.
-Miksujemy pozostałe jagody z bananem i zimnym jogurtem, dodając cukier do smaku. dekorujemy pozostałymi owocami.
Maje rady:
-Jagody musimy przebrać, usunąć listki i ogonki oraz dokładnie umyć.
-Najlepsze banany do koktajlu mają intensywnie żółtą skórkę, nakrapianą brązowymi cętkami. Sam owoc, po zdjęciu skórki, nie może być uszkodzony.
-Jogurt naturalny bądź kefir, nie powinien być zbyt kwaśny. Musi być absolutnie świeży.
-Łagodniejsza wersja tego koktajlu przyrządzana jest ze słodkiego mleka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz