To Się Przyda

niedziela, 14 lipca 2013

KOKTAJL JAGODOWO-BANANOWY

Pyszny koktajl, bardzo łagodny i kojący dla układu trawiennego. Najlepiej smakuje latem, przyrządzony ze świeżych jagód. Jest bardzo lubiany przez dzieci.

KOKTAJL 

jagodowo - bananowy





Przygotowanie:10 minut

Składniki na dwie porcje:

-banan
-szklanka jagód
-szklanka jogurtu lub kefiru
-cukier do smaku

Przygotowanie:

-Płuczemy jagody i łyżkę odkładamy do dekoracji.
-Miksujemy pozostałe jagody z bananem i zimnym jogurtem, dodając cukier do smaku. dekorujemy pozostałymi owocami.

Maje rady:

-Jagody musimy przebrać, usunąć listki i ogonki oraz dokładnie umyć.
-Najlepsze banany do koktajlu mają intensywnie żółtą skórkę, nakrapianą brązowymi cętkami. Sam owoc, po zdjęciu skórki, nie może być uszkodzony.
-Jogurt naturalny bądź kefir, nie powinien być zbyt kwaśny. Musi być absolutnie świeży.
-Łagodniejsza wersja tego koktajlu przyrządzana jest ze słodkiego mleka.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz