Szaszłyki z mozzarellą
Przygotowanie:10 minut
Pieczenie:10 minut
Składniki na 4 porcje:
-1/2 bagietki lub 2 małe ciabatty
-30 dag sera mozzarella
-3 średnie pomidory
-1/2 torebki sosu sałatkowego włoskiego
-2 łyżki masła
-łyżeczka suszonego oregano
-2 łyżki oleju
Przygotowanie:
-Pomidory umyć i osuszyć. Bułkę, mozzarellę i pomidory pokroić w plastry grubości 1 cm. Kawałki bułki cienko posmarować masłem.
-Olej wymieszać z 1 i 1/2 łyżki wody. Wsypać pół torebki sosu, wymieszać.
-Kawałki pomidora zanurzać w sosie i na przemian z mozzarellą i kromkami bułki nabijać na patyki. Całość mocno docisnąć.
-Szaszłyki położyć na aluminiowej tacce, oprószyć oregano. Piec ze wszystkich stron 10 minut. Uważać, żeby pieczywo się nie przypaliło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz