To Się Przyda

piątek, 19 lipca 2013

MAGDAŁOWY PRZEKŁADANIEC

Migdałowy przekładaniec





Przygotowanie:25 minut
Oczekiwanie:2 i 1/2 godziny

Składniki na 6 porcji:

-400 ml mleka
-torebka galaretki agrestowej
-2 łyżki cukru
-łyżka żelatyny
-kilka kropli aromaty migdałowego
-łyżka czarnych porzeczek lub jagód

Przygotowanie:

-Odlewamy 1/2 szklanki mleka, resztę gotujemy z cukrem i studzimy.  1/2 szklanki mleka namaczamy żelatynę, którą podgrzewamy mieszając, aż się rozpuści, ale nie gotujemy. Dodajemy ją do mleka, wlewamy aromat i miksujemy.
-Galaretkę agrestową przyrządzamy używając 450 ml wody.
-Mleko i galaretkę wlewamy do szklanek warstwami, odstawiając każdą do zastygnięcia. Gdy galaretka agrestowa zacznie tężeć wkładamy do niej owoce, by w niej zawisły. Deser przyozdabiamy w/g własnego gustu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz