Migdałowy przekładaniec
Przygotowanie:25 minut
Oczekiwanie:2 i 1/2 godziny
Składniki na 6 porcji:
-400 ml mleka
-torebka galaretki agrestowej
-2 łyżki cukru
-łyżka żelatyny
-kilka kropli aromaty migdałowego
-łyżka czarnych porzeczek lub jagód
Przygotowanie:
-Odlewamy 1/2 szklanki mleka, resztę gotujemy z cukrem i studzimy. 1/2 szklanki mleka namaczamy żelatynę, którą podgrzewamy mieszając, aż się rozpuści, ale nie gotujemy. Dodajemy ją do mleka, wlewamy aromat i miksujemy.
-Galaretkę agrestową przyrządzamy używając 450 ml wody.
-Mleko i galaretkę wlewamy do szklanek warstwami, odstawiając każdą do zastygnięcia. Gdy galaretka agrestowa zacznie tężeć wkładamy do niej owoce, by w niej zawisły. Deser przyozdabiamy w/g własnego gustu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz