To Się Przyda

wtorek, 30 lipca 2013

KASZANKA Z JABŁKAMI

Nie trzeba rozpalać grilla aby zjeść taką kaszankę. Wystarczy dokładnie dno piecyka wyłożyć folią aluminiową, A kaszankę opiec na ruszcie (180-200 st.) i szybko mamy oryginalne danie. Na pewno jest lepsza z grilla.

Kaszanka z jabłkami




Przygotowanie:10 minut
Pieczenie:10 minut

Składniki na 8 porcji:

-3/4 kg kaszanki w małych pętkach.
-3/4 kg gotowanej białej kiełbasy krótkiej
-3 jabłka
-sok z cytryny
-łyżka cukru pudru

Przygotowanie:

-Jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy cukrem pudrem.
-Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian kaszankę, jabłka i kiełbasę. Opiekamy na ruszcie 10 min.

Moja rada:

Kaszankę pieczemy w całości. Dlatego na szaszłyki nie nadaje się kaszanka w dużych pętach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz