LEŚNA AMBROZJA
Przygotowanie:30 minut
Oczekiwanie:2 godziny
Składniki na 4 porcje:
-3 opakowania serka homogenizowanego po 150 g
-łyżeczka cukru waniliowego
-3 łyżki cukru pudru
-po łyżce czarnych jagód i malin (poza sezonem mrożone)
-1 i 1/2 łyżki żelatyny
-5 łyżek mleka
Przygotowanie:
-Oczyszczone jagody miksujemy na mus. Dodajemy 150 g serka, łyżkę cukru i miksujemy. 1/2 łyżki żelatyny namaczamy w 2-3 łyżkach zimnej wody i podgrzewamy mieszając, aż się rozpuści. Następnie dodajemy serek i chwilę miksujemy. Wykładamy na dno czterech szklaneczek lub małych salaterek z cienkiego szkła. Odstawiamy do lodówki na pół godziny.
-Maliny miksujemy na mus.Dalej postępujemy tak jak z częścią jagodową.Następnie malinowy krem wykładamy na warstwę jagodową. Odstawiamy do lodówki na pół godziny.
-Pozostały serek miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. 1/2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w mleku i podgrzewamy, aż się rozpuści. Dodajemy do serka i chwilę miksujemy. Następnie wykładamy na warstwę malinową i chłodzimy godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz