SAŁATKA OWOCOWA W MIODOWYM SOSIE
Przygotowanie: 20 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Składniki na 6 porcji:
-dojrzały melon
-20 dag wiśni lub czereśni
-3 łyżki płynnego miodu
-1/2 cytryny
-łyżeczka cukru waniliowego
-8 moreli
Przygotowanie:
-Melon kroimy na pół, łyżką usuwamy pestki. Z miąższu specjalną łyżeczką wydrążamy kulki.
-Wiśnie lub czereśnie myjemy, drylujemy, starając się, by owoce zachowały swój kształt. Morele myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i kroimy na cząstki.
-W salaterce mieszamy wiśnie lub czereśnie z morelami i kulkami melona. Z cytryny wyciskamy sok i podgrzewamy z miodem. Wsypujemy cukier waniliowy.
-Sosem zalewamy owoce, mieszamy i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz