SAŁATKA RYŻOWA Z CYTRUSAMI
Przygotowanie:25 minut
Składniki na 4 porcje:
-2 pomarańcze
-duży grejpfrut
-1/4 cukinii
-2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
-kilka gałązek koperku
-strąk czerwonej papryki
-sól i pieprz
Przygotowanie:
-Pomarańcze i grejpfrut obrać, podzielić na cząstki. Czubkiem ostrego nożyka naciąć każdą cząstkę po wewnętrznej stronie. Rozsunąć białe błonki z zdjąć je.
-Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w cieniutki plasterki. Paprykę opłukać, osuszyć, przekroić na pół, starannie usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę.
-Pomarańczę gryjpfrutem, paprykę i cukinię wymieszać z ryżem i przyprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz