Chińska zupa
Składniki:
-2 udka kurczaka
-cebula i marchew
-2 łodygi selera naciowego
-jabłko
-po pół puszki kukurydzy i białej fasoli
-10 dag makaronu muszelek
-natka pietruszki
-curry
-kostka rosołowa
sól i pieprz
Przygotowanie:
-Udka kurczaka podsmażamy na maśle na złoty kolor
-Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, marchew i seler. Doprawiamy curry i smażymy 5 minut. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłko, natkę pietruszki, sól i pieprz.
-Zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia.Gotujemy na małym ogniu przez godzinę
-Wyjmujemy udka. Mięso oddzielamy od kości i kroimy. Do zupy dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę. Gotujemy jeszcze 15 minut.
-Ugotowany makaron i mięso wkładamy do zupy. Ponownie doprawiamy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz