Łosoś z wody z warzywami
Składniki:
-4 filety z łososia
-1/2 cytryny
-mała marchewka
-mała cebula
-biała część pora
-liść laurowy
-5 ziaren pieprzu
-sól
Przygotowanie:
-Cebulę, marchew i por czyścimy, obieramy i kroimy w plastry. Warzywa wkładamy do garnka, dodajemy liść laurowy i plastry cytryny.
-Zalewamy wodą, dodajemy sól oraz pieprz i gotujemy około 10 minut.
-Do wywaru wkładamy łososia i gotujemy też ok 10 minut.
-Rybę wyjmujemy z wody i osączamy. Łososia podajemy z plastrami cytryny oraz gotowanymi ziemniakami , marchewką i brokułem.
-Do łososia można podać surówkę z tartej marchwi, polaną sosem przyrządzonym z jogurtu, musztardy, octu ziołowego, oleju, szczypty cukru i soli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz