Szaszłyk wieprzowy z cukinią
Składniki:
-60 dag polędwicy wieprzowej
-20 dag cukinii
-2 cebule
-20 dag kuskusu
-10 dag groszku z puszki
-20 dag jogurtu naturalnego
-2 ząbki czosnku
-tymianek i natka pietruszki
-sól i pieprz
Przygotowanie:
-Obieramy cebulę. Cukinię i cebulę kroimy w plastry. Mięso kroimy w kostkę, oprószamy tymiankiem, solą i pieprzem. Schładzamy w lodówce.
-Jogurt miksujemy z rozdrobionym czosnkiem. Dodajemy natkę pietruszki.
-Mięso cukinię i cebulę nakładamy kolejno na grillowe szpadki lub patyki do szaszłyków i pieczmy.
-Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i mieszamy z osączonym groszkiem.
Szaszłyki podajemy z kuskusem i sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz