Sałatka prowansalska
Składniki:
-4 kurze jajka
-słoik szparagów konserwowych lub 30 dag zielonej fasoli szparagowej
-5 korniszonów
-3 ugotowane ziemniaki
-2 pomidory
-czerwona cebula
-ząbek czosnku
-3 łyżki majonezu
-łyżka soku z cytryny lub octu winnego
-czubata łyżka posiekanej natki pietruszki
-sól i pieprz
Przygotowanie:
Szparagi kroimy na 2 cm kawałki, a fasolę gotujemy.Ziemniaki kroimy w kostkę, korniszony w słupki, a pomidory w cząstki. Warzywa wkładamy do salaterki. Jajka pokrojone na 4 części. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę i przeciśnięty czosnek mieszamy z majonezem, sokiem z cytryny i pieprzem Warzywa w salaterce polewamy sosem i wszystko mieszamy. Dekorujemy jajkami, oprószamy solą i pieprzem. Gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz