To Się Przyda

poniedziałek, 18 listopada 2013

KURCZAK Z SEREM

Kurczak z serem




Składniki:

2 piersi z kurczaka
-4 łyżki masła
-10 dag parmezanu
-10 dag bułki
-5 dag płatków migdałowych
-sól i pieprz

Przygotowanie:

-Mieszamy bułkę tartą z serem
-Piersi kurczaka lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem.
-Filety zanurzamy w roztopionym maśle, a następnie w bułce wymieszanej z serem. Każdy filet rolujemy i spinamy wykałaczką.
-Zwinięte filety układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy pozostałe masło. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st.
-Na 5 minut przed końcem pieczenia filety posypujemy płatkami migdałowymi.
Kurczaka z serem podajemy z frytkami i gotowanymi jarzynami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz