To Się Przyda

piątek, 22 listopada 2013

SKRZYDEŁKA PIECZONE

Skrzydełka pieczone:





Składniki:

-12 skrzydełek
Marynata:
-mały pojemnik jogurtu naturalnego
-2 łyżki oleju
-4 ząbki czosnku
-łyżka curry
-łyżka octu winnego
-szczypta chili
-pieprz i sól

Przygotowanie:

Myjemy, osuszamy skrzydełka i wkładamy je do miski.
Jogurt mieszamy z olejem, octem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Tą marynatą zalewamy skrzydełka i odstawiamy w chłodne miejsce. 
Po kilku godzinach wyjmujemy skrzydełka z marynaty i układamy je na ruszcie wysmarowanym olejem. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. Po 10 min zdejmujemy folię i pieczemy aż będą miękkie.
Podajemy gorące, z pieczywem i musztardą lub sosem przyrządzonym z żurawiny, jogurtu i chrzanu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz