To Się Przyda

piątek, 29 listopada 2013

WĘGIERSKI BOGRACZ

Węgierski bogracz




Składniki:

-po 30 dag selera, marchwi, pietruszki i pieczarek
-mała puszka groszku
-3 cebule
-3 ogórki kiszone
-pół szklanki ostrego keczupu
-po strąku papryki żółtej, czerwonej i zielonej
-3 łyżki koncentratu pomidorowego
-50 dag wołowiny bez kości
-4 łyżki oliwy
-pieprz cayenne i sól

Przygotowanie:

Wołowinę kroimy w dość cienkie paski. Seler, marchew i pietruszkę w słupki, a cebulę w kostkę. Mięso i warzywa krótko podsmażamy na rozgrzanej połowie oliwy i dusimy. Na pozostałej oliwie smażymy pieczarki pokrojone w plastry i przekładamy do mięsa i warzyw. Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i paprykę oraz keczup, groszek i koncentrat. Przyprawiamy solą i szczyptą pieprzu. Wszystko dobrze mieszamy i dusimy.
Podajemy z pieczywem, kaszą lub kluskami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz