Sałatka z winogron na ciepło
Składniki:
-60 dag ciemnych i zielonych winogron lub agrestu
-łyżeczka sproszkowanego imbiru
-3 łyżki cukru
-łyżka soku z cytryny
-łyżka masła
-pół szklanki wytrawnego białego wina
-3 łyżki cukru
-łyżka soku z cytryny
-łyżka masła
-pół szklanki wytrawnego białego wina
Przygotowanie:
-Winogrona kroimy na pół. Usuwamy pestki i przekładamy do miski. Z agrestu usuwamy szypułki.
-Owoce polewamy winem wymieszanym z imbirem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Odstawiamy aby nabrały aromatu.
-Rozgrzewamy masło i smażymy owoce przez 3 minuty. Przekładamy do salaterek, polewamy sosem powstałym ze smażenia i dekorujemy listkami melisy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz