Kotleciki w sosie szczypiorkowym
Składniki:
-4 kotlety z górki cielęcej
-4 łyżki soku z cytryny
-2 łyżki oliwy
-mała cebula
-200 ml śmietany
-Pęczek szczypiorku
-sól i pieprz
Przygotowanie:
-Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy połowę soku z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
-Kotlety wkładamy do miski z sosem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. Następnie smażymy na oleju.
-Do garnka wlewamy śmietanę, dodajemy resztę soku z cytryny i gotujemy na małym ogniu, aż odparuje 1/3 objętości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem do sosu dodajemy posiekany szczypiorek. Sosem polewamy kotleciki. Podajemy je z ryżem lub makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz